Děje se

MICRONET ; inzerce nase.broumovsko.cz
Broumovské diskuzní fórum

icon | 19.07.20 14:10:20  |  (8.0.15) | E.   Malování - zkušenost nade vše
Ráda bych touto cestou upozornila na nejhorší zážitek s řemeslníky za posledních 20let, který jsem zaznamenala.
Jedná se o řádně registrovaného živnostníka Jiřího Faustuse IČO 15314090, který nabízí malířské práce převážně seniorům z Broumova a okolí.
Bohužel, i moje matka v seniorském věku se nechala "napálit" a slyšela na léta praxe, proto si ústně domluvila škrabání a výmalbu dvou místností - kuchyně a obývacího pokoje... souhlasila se zálohou 5000,-Kč na materiál a i se zálohou 5000,-Kč na provedení prací s tím, že doplatek ve výši 5000,-Kč bude předán po kompletním dokončení prací.
Jelikož jsem měla dovolenou a má snaha bylo to matce co nejvíce usnadnit, tak jsem nejen zaplatila obě zálohy, ale převzala "rádoby" dozor nad pracemi.
Něco tak strašného jsem opravdu nezažila, byl dohodnutý termín PO-PÁ což by bylo ještě únosné, ale když ještě ve ST večer nebyly opraveny stěny po škrábání, tak mě čekal první pohovor ve ČT ráno s výše jmenovaným, že to takhle opravdu nejde, odcházela jsem s příslibem, že max do SO budou práce dokončeny. V PÁ večer mě čekal šok, který bych nikomu nepřála a v SO ráno jsem výše jmenovanému dala "ultimátum", že ruším všechny akce na následující týden a v PÁ o týden déle mi předá kompletně dokončené dílo.
Co jsem opravdu nečekala, že si ve ST vyžádá po mé matce 5000,-Kč jako doplatek a ve ČT se sbalí a odejde.... co po něm zbylo za spoušť bych nikomu nepřála, obratem jsem ve ČT zvedla telefon a vyzvala jej, aby se v PÁ dostavil a uvedl stav výmalby do alespoň trochu přijatelné formy. Sice se v PÁ dostavil, ale takovou fušeřinu jsme já a asi ani nikdo z vás ještě po "profesionálovi" neviděli.
Výsledek je takový, že nemám žádné dovolání, neb to výše jmenovaný se seniory umí bez smlouvy... a zanechá po sobě fleky na stropech, bílý podklad prosvítající barevnou malbou, jinobarevné kaňky v barevné malbě, "kocoury", křivé linky, kachle zapatlané syntetickou barvou, futra si neoblepil, takže byla pod nánosem štuku a několika vrstvami barvy, a o zničených zásuvkách a vypínačích ani nemluvě.
Prosím, dobře vybírejte řemeslníky a chraňme naše seniory před podobnými vydřiduchy.

Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra