Děje se

MICRONET ; inzerce nase.broumovsko.cz
Broumovské diskuzní fórum

icon | 07.08.20 15:25:16  |  (8.0.3) | knihovník   malování
Přátelé mě upozornili,že na broumovské drbně o mě píšou.
tak reaguji na článek mladé slečny Černé z Masarykovy ul.hned za policejní stanici. Slečna je známá chovatelka závodních králíků. Paní Černá st. přišla za mnou,že nemůže sehnat malíře a jestli bych jim nevymaloval. Domluvili jsme si termín prohlídky místností. Při prohlídce místností, mladá slečna zrovna vyklízela kotce z králíky,které v obýváku chová. Starý vlhký barák se stropy přes tři metry vysoké a topí se uhlím. všechno černý jako bota,od oken,stěn,lustrů,vypínačů. Vypadalo to jako po válce.(viz foto) Dámy chtěli komplet oškrabat stěny,stropy a kolem oken dveří.Vysvětlil jsem oběma ženám,že je to skoro rekonstrukce místností,skoro dvacet let nemalovali. v místnostech byli stěny popraskané,kolem komínů padala omítka,které potřebovali zedníka. Stěny potřebovali vyštukovat,velké díry kolem oken,chtěli zaházet maltou. Stěny částečně vlhké,asi nevětrali,když tam měli králíky. Domluvili jsme si termín vymalování na sedm dní ,za vymalování smluvní cenu 10000 korun + materiál s cenou obě dámy souhlasili.Peníze jsem dopředu nechtěl, až po oškrábání stěn a stropů., na materiál. Peníze jsem dostával od paní Černé st.,dávala mě peníze na třikrát o proti fakturám. Bylo to na materiál a za práci. Domluvil jsem,že malovat budu sám. V dobré víře,že pomůžu vymalovat rychleji,jsem si vzal dva pomocníky,abych malování urychlil, tak první pomocník ,když to vyděl tak utekl první den,druhý utekl druhý den. Slečna už od začátku měla nějaké výhrady,asi jsme si nepadli do oka.Takže už komunikace s mladou slečnou byla hrozná. pustil jsem se do škrábání stěn a stropů, někde byla i centimetrová vrstva staré omítky. Byl to masakr. Celé jsem to umyl a na penetroval stěny a stropy. Naštukoval jsem popraskané stěny,zaházel maltou vypadané kusy zvětralé omítky. Sádroval jsem ty nejhorší díry. Vymaloval jsem bílou s penetrací na zvětralou omítku,sádrování další bílou primalexem, pro sádrovat strop a vymalovat na čisto bílou. po té si slečna vybrala barvu karamel, kterou jsem přivezl. Naměřit sokl, zakreslit linku a zalepit páskou, Rozmíchat karamel a natřít barevné stěny. Pro sádrovat nerovnosti a načisto Karamel. Po té kuchyň vyměřit,zakreslit linku zalepit pásku a natřít na žluto. Vždy nechat proschnout do druhého dne. Pro sádrovat a žlutou na čisto. Domluvili jsme se na opravách,co se slečně nelíbilo. Opravy jsem provedl. Po té přišla paní Černá st.,že by ještě potřebovala umývat zeď nad sporákem kvůli mastnotě, navrhl jsem že by se na zeď nejlépe hodila synt.barva, tak jsme se domluvili a tak jsem koupil a natřel na žluto sokl kolem kamen, ke spokojenosti paní Černé st. aby mohla stěny umývat.(viz foto) Ve finále mladé slečně došlo , že by mohla vyměnit staré špinavé vypínače a zásuvky,ale nebyl elektrikář, bylo mě to líto tak jsem je vyměnil. ( viz foto).
Když dneska půjdete po dvou letech k zubaři ,tak vás vyhodí, když do pěti let nevymalujete, tak by vás měl malíř vyhodit, protože si pletete malíře s robotem. Takže moje práce u paní Černé byla celkem osm dní. Tak jsem tady dělal závozníka,zedníka,malíře,lakýrníka a elektrikáře.
Většina lidí mě zná. Jsem pracující senior, určitě nebudu bez chyby,ale kdo není. Mladá slečna si jen zahrála na notu okradených seniorů,což je docela vychytralé a když už mě představila, tak by se i ona mohla přestavit anebo už vás Broumově asi znají. Fotit umím taky dobře. Přiďte,kdo chce vidět moji práci,tak se může podívat do železářství, Sudetky,řezníkovi,ex zverimex,ex koberce, atd. Většina lidí ví,kde mne hledat. jinak velmi děkuji fanouškům za podporu.
Slunce v duši přátelé

Předchozí příspěvek   |  Další příspěvek
Provozovatel stránek neodpovídá za obsah uveřejněných příspěvků. Za uveřejnované příspěvky zodpovídají jejich autoři.
Uveřejněním příspěvku do diskuse vyjadřuje autor souhlas s pravidly fóra.
Pravidla fóra